Terveyskioskialoite

Aloite Turun kaupunginvaltuustolle

Pyydän kunnioittaen, että Turun kaupunginvaltuusto ryhtyy toimenpiteisiin  terveyskioskin/vanhusneuvolan perustamiseksi Turun kauppatorin läheisyyteen.  Kaupunki oli etsimässä terveyskioskille/vanhusneuvolalle sijaintipaikkaa pari vuotta sitten, mutta paikan hankkimisessa ei onnistuttu. Pyytäisin, että hankkimiseen ryhdyttäisiin uudestaan, sillä kioskin tarve lisääntyy vanhusväestön lukumäärän kasvaessa.

Terveyskioskiin /vanhusneuvolaan tulee sijoittaa paitsi Poijun palvelutorin kaltainen vanhusten neuvontatoiminta, myös matalankynnyksen terveysohjaus, verenpainemittaukset ym. terveysmittaukset. Sairaanhoitaja olisi aina paikalla ja ajoittain myös geriatri.Vanhusneuvolan yhteydessä olisi kahvila , jota kolmas sektori, esim seurakunta tai  Martat voisivat hoitaa ja ylläpitää.

Vanhusneuvola on tärkeää ennaltaehkäisevää toimintaa, johon sijoitetut varat tulevat takaisinikäihmisten parantuneena fyysisenä ja psyykkisenä terveytenä.  Toiminta vähentää terveyskeskusten jonoja ja edistää ikäihmisten asumista  kotona kauemmin. Laitospaikkaan siirtyminen saattaa myöhentyä.

Turussa 1.6.2015

Ulla-Maija Vierimaa
Turun kaupunginvaltuutettu, kok

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s