Aloite peruskoulun opetuksen ryhmäkokojen kohtuullistamisesta ja erityisopetuksen resursseista

Pyydän kunnioittaen, että Turun kaupunginvaltuusto ryhtyy toimenpiteisiin peruskoulun ryhmäkokojen kohtuullistamiseksi ja erityisopetuksen lisäämiseksi perusopetuksen kouluissa.  Erityisopettajia, luokka-avustajia tulee lisätä. Erityisoppilaspaikkoja erityiskouluissa tulee lisätä.

Toteutettu inkluusio (erityisoppilaiden opettaminen yleisopetuksen opetusryhmissä) on aiheuttanut haasteita opetuksessa välttämättömän työrauhan ylläpitämisessä.

On selvitettävä, miten inkluusio on vaikuttanut työrauhaongelmien syntymiseen. Käytöshäiriöisten oppilaiden opetus pitää järjestää omassa ryhmässä erityisopettajien opetuksessa. Myös erityiskoulujen oppilaspaikkoja tulee lisätä, jotta oireilevat oppilaat pääsevät mahdollisimman varhaisessa vaiheessa asiantuntevaan opetukseen ja mahdollisesti käytöshäiriöiden taustalla oleviin mahdollisiin  perheen ongelmiin saadaan apua ennekuin ongelmat kasvavat suuriksi. Inkluusiota tulee vähentää, kun sen todetaan vaikeuttavan yleisopetuksen opetusta ja oppimista.

Aikaisempi käytäntö, jossa käytöshäiriöiset opetettiin erityisopetuksessa 10 oppilaan ryhmissä, oli hyvä.Siihen tulee palata kaikkien vakavasti oireilevien oppilaiden kohdalla. Siitä hyötyvät oireileva oppilas, yleisopetuksen  luokkayhteisö sekä opettaja.

Turussa, 27 helmikuuta 2017

Ulla-Maija Vierimaa
Turun kaupunginvaltuutettu

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s