Valtuustoaloite Turun kaupungin siistimisestä

Turun kaupunginvaltuusto

Pyydän kunnioittaen, että Turun kaupunginvaltuusto ryhtyy toimenpiteisiin yleisen siisteyden parantamiseksi Turun keskustassa. Erityisesti viikonloppuisin Kauppatorin ympäristö on epäsiisti; roskia, papereita lojuu kaduilla. Roska-laatikoita tulisi olla riittävästi Kauppatorin läheisyydessä ja erityisesti puistoissa penkkien lähellä. Graffiitit tulee poistaa heti, kun ne ilmestyvät, jolloin piirtely ei lisäänny.

Kauppatorin ilmettä pitäisi parantaa kesäisin kukkalaatikoilla.

Kouluja tulisi ohjeistaa järjestämään siistimispäivän keväisin ennen koulun päättymistä.  Oppilaiden asennekasvatusta tulee parantaa. Oppilaita on opastettava kunnioittamaan ympäristöä ja huolehtimaan sen siisteydestä. Oikea asennekasvatus tulee näkymään siistiytyvänä kaupunkina.

Turussa, 20.3. 2017