Viesti äänestäjilleni

Hyvä äänestäjä,

olen useamman kauden valtuutettu ja tällä kaudella myös kaupunginhallituksen jäsen. Olen vanhusneuvoston puheenjohtaja ja kaupunginhallituksen edustaja sosiaali- ja terveyslautakunnassa. Olen myös maakuntavaltuutettu.

Olen Mikaelin seurakuntaneuvoston jäsen ja tuon seurakuntalaisen näkemystä myös Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän kirkkovaltuustossa ja kirkkoneuvostossa.

Olen naimisissa ja asumme omakotitalossa Kähärissä. Olen kolmen aikuisen lapsen äiti ja kuuden lapsenlapsen isoäiti.

Harrastan lukemista, purjehtimista, laskettelua ja golfia.

Viime valtuustokausi kului vauhdilla. Politiikka on työtäni, se täyttää päivät.

Nautin siitä, että eläkeläisenä minulla on aikaa perehtyä käsiteltäviin asioihin perusteellisesti, soittaa virkamiehille ja kysyä perusteluja ja ehdottaa muutoksia. Vaikuttamiseni on aivan eri tasolla verrattuna aikaan, jolloin olin vielä työelämässä. Kokemuksestani on hyötyä koko kokoomusryhmälle, kun osaan sanoa, mikä asia toimii ja mikä ei.

Kaupunginhallituksen kokoomusryhmä kokoontuu lähes joka sunnuntai-ilta keskustelemaan maanantain kokouksessa käsiteltävistä asioista. Me emme  ole jarruttelijoita Turun päätöksenteossa. Esimerkiksi viime kaupunginhallituksessa Turun vetovoimaa lisäävä  sataman yhteisterminaalihanke meni eteenpäin perussuomalaisten, keskustan ja vasemmistoliiton  vastustuksesta huolimatta. Kaupunginhallituksessa ja -valtuustossa otan kantaa kaikkiin tärkeisiin asioihin ja tuon erityisesti koulutusten ja ikäihmisten näkökulmaa käsiteltäviin asioihin.

Asiantuntemukseni eri aloilta on kasvanut useamman valtuustokauden aikana. Ikäihmisten terveyspalveluja parantava ikäneuvola toimii hyvin ja on saanut hyvää palautetta 75-vuotiailta, jotka koko ikäluokka kutsutaan terveystarkastukseen ja laboratoriokokeisiin. Ikäneuvola on omien valtuustoalotteiden ja monien muidenkin tekemien aloitteiden lopputulos. Uudistus kesti vuosia saada aikaan ja useiden puolueiden yhteistyöllä.   

Terveyspalvelujen puolella terveyskeskusten keskitetty ajanvaraus pitää saada toimimaan paremmin. Jonot terveyskeskuksiin ovat lyhentyneet ja palvelut muuten toimivat hyvin. 

Vanhusten kotihoidon työntekijöiden rekrytointiongelmiin  olen pyrkinyt vaikuttamaan. Vanhusneuvoston kanssa seuraan parannustoimenpiteitä. 

Valtuuston budjettikokouksissa olen ottanut kantaa opetuksen resurssien riittävyyteen. Ryhmäkoot tulee olla kohtuullisen suuruisia kaikilla asteilla, alakoilista lukioihin ja ammatilliselle asteelle. Riittävä pienryhmäopetus estää koulupudokkuutta ja parantaa työrauhaongelmia.  Oppilaiden mielenterveysongelmiin pandemia -aikana on reagoitu: psykologeja ja psykiatrisia sairaanhoitajia on lisätty peruskouluihin ja toiselle asteelle. 

Oppivelvollisuuden pidentäminen on väärä ja kallis ratkaisu syrjäytymiseen ja saattaa tulevaisuudessa vähentää resursseja muualta opetuksesta. Resursseja on nimenomaan lisättävä alakouluun, jotta yksikään oppilas ei putoa opetuksesta.  Silloin peruskoulun ja toisen asteen nivelkohdassa kaikki oppilaat jatkavat opintojaan ilman pakkoa. 

Yrittäjien toimintaedellytyksiä tulee parantaa; muunmuassa  lupaprosessit sujuvimmiksi.

Uudet työpaikat vähentävät työttömyyttä ja tuovat verotuloja. 

Vetovoimainen, viihtyisä Turku, kotikaupunkimme.

Olen innostunut jatkamaan työtäni Turun kaupunginvaltuustossa. 

Anna äänesi asiantuntemukselle ja kokemukselle numero 660.

Ystävällisin terveisin

Ulla-Maija Vierimaa

Turun kaupunginvaltuutettu

Kaupunginhallituksen jäsen

Vanhusneuvoston jäsen