Seurakuntavaaliehdokkaan päiväkirjasta

Sunnuntai 18.11.2018

Seurakuntavaalien äänestys klo 11.00-20.00 Mikaelin kirkossa.

Toivon, että äänestäjät arvostavat ahkeruuttani, monipuolista asiantuntemustani.

Lämmin kiitos naapureille, tuttaville, ystäville ja läheisille tuesta ja avusta vaaliin valmistautumisen aikana.

 


 

Lauantai 17.11.2018

klo 11.00 Parkinsonliiton valtakunnallinen syyskokous Holiday Club Caribiassa.

Olin kokouksen puheenjohtajana. Liiton puheenjohtajasta ja hallituksen jäsenistä äänestettiin.

Vilkasta keskustelua sääntömuutoksista ja hallituksen jäsenehdokkaista. Parkinsonin liitto ylläpitää Suvituuli-kuntoutustaloa Hirvensalossa. Kuntoutustoiminta vaikeutunut kuntien kilpailutusten johdosta.

Järjestön keksittävä uusia keinoja talouden tasapainoittamiseen. Valtio on suurin avustusten myöntäjä.

Liitto ja paikallisyhdistykset tekevät arvokasta kuntoutus ja avustus työtä Parkinsonin tautia sairastavien ja heidän omaistensa hyväksi.

Sain paljon uutta tietoa Parkinsonin taudista. Kasvojen ilmeettömyys on Parkinsonin taudin ensimmäisiä oireita.

Tauti voidaan nykyään pitää kurissa oikean lääkityksen avulla. Monet pystyvät käymään töissä ja osallistumaan myös järjestöelämään. Liikunnalla on mm. merkitystä taudin etenemisen estäjänä.

klo 16.00 Mikaelin kirkossa Laulun ystävät veteraaniosastokuoron konsertissa Mikaelin kirkossa. Finlandia mieskuoron laulamana on aina yhtä sykähdyttävä.

 


 

Perjantai 16.11.2018

aamupäivä tietokoneella ja esitteiden jakamista

klo 13.00 Lounais-Suomen syöpäyhdistyksen saattohoitosäätiön hallintoneuvoston syyskokouksessa.

Taloushuolet puhuttivat säätiön neuvostoa. Mietittiin keinoja talouden parantamiseen.

Iltalenkkiesitteiden kanssa.

 


 

Torstai 15.11.2018

aamupäivä tietokoneella työskentelyä

klo 13.00 Kansallisten seniorit ry:n hallituksen kokouksesta

Haikea olo, nelivuotinen hallituskauteni päättyy. Senioreiden monipuolisessa toiminnassa toki jatkan.

klo 18.00 Muotitalo Jokisen järjestämässä muotinäytöksessä

Rentouttavaa katsella kauniita vaatteita. Tällä kertaa päätän jättää vaateostokset ensi viikon Brysselin matkalle.

Illalla jaan aviomieheni kanssa jäljelle jääneitä esitteitä Suikkilaan.

 


 

Keskiviikko 14.11.2018

klo 10.00 Kompassihankkeen päätöstilaisuus Biocityssä

Komapassihanke liittyy soteuudistukseen. Siihen kuuluu järjestöt, kolmannen sektorin ja kaupungin sosiaalisten palvelujen tuottajat. Hankkeeseen osallistujat ovat tehneet tärkeää työtä, seminaareja järjestetään ensi vuoden puolella kunnes SOTE-uudistus on toteutettu. Kotihoidon tila muun muassa herättää keskustelua.

klo 17.30  Varsinais-Suomen ja Turun kokoomusnaisten tilaisuus Turun Kaupunginvaltuustossa

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Lauri Kattelus avaa tilaisuuden. Mukava tavata ystäviä, tuttavia sekä järjestöihmisiä eri yhdistyksistä mielenkiintoisen aiheen piirissä. Meillä on vieraanamme kirjailija Anna Kortelainen, joka kertoo ilmeikkäästi ja hauskasti  uusimmasta kirjastaan Hyvä Sara. Kirja käsittelee taidemesenaatti Sara Hildenin elämää. Ostan kirjan tyttärelleni joululahjaksi.

Kirjailija Anna Kortelainen kertoo kirjastaan Hyvä Sara Turun Kokoomusnaisten järjestämässä tilaisuudessa kaupunginvaltuustosta

 


 

Tiistai 13.11.2018

klo 10.00 Turun vanhusneuvoston jäsenten kanssa tutkimassa senioreiden mahdollista tulevaa kokoontumispaikkaa keskustassa.

klo 11.00 Turun vanhusneuvoston työvaliokunnan kokous

Käsittelemme tulevan vanhusneuvoston kokouksen 21.11. asialistaa. Päätämme järjestää eduskuntavaaliehdokkaiden paneelin ensi vuonna Valtion virastotalon Aitiopaikassa, jossa meidän yleisötapahtumat nykyään järjestetään. Keskustelua syntyy keitä ehdokkaita paneeliin  25.3. klo 13.30 kutsutaan.

Eduskuntavaalit pidetään sunnuntaina 14.4.

klo 13.00 Turun palvelutori Poijussa Humalistonkadulla

Vanhusneuvoston edustajat ovat tavattavissa Poijussa kerran kuukaudessa. Olen paikalla Merja Kivelän kanssa.

Kahviossa on runsaasti puheliaita ikäihmisiä. Kerromme, mitä vanhusneuvosto on saanut aikaan ikäihmisten hyväksi.

Liukuesteet, rollaattorikokeilu, seniorirannekkeen hinta pysynyt  kohtuullisena ja uusin päätös ikäneuvolan perustamisesta. Toki näihin päätöksiin ovat vaikuttaneet monet valtuustoaloitteet monista puolueista. Itsekin olen ollut aktiivinen aloitteiden tekijänä.

Syntyy vilkasta keskustelua. Ikäihmiset haluavat Poijun kahvion säilyvän nykyisellä paikallaan, kun kaupungin järjestämä ikäihmisten  palveluohjaus siirtyy keskustaan. Kahvio on tärkeä kohtauspaikka. Siellä työskentelevät seurakuntayhtymän vapaaehtoiset. Ja myös seurakuntayhtymä osallistuu kahvion vuokran maksamiseen. Turvarannekkeen hintaa pidettiin korkeana. Palvelulinjoista keskusteltiin. Ne ovat hyvä palvelu.

klo 18.00 Marttojen kuukausikokouksessa Uudenmaankadun tiloissa

 


 

Maanantai 12.11.2018

klo 11.00 kuoro

Kannelkuoron harjoitukset pidetään  joka maanantai. Tulen kuoroon pitkästä aikaa, harjoittelemme jouluohjelmistoa. Esiinnymme 4.12. klo 14.00 Kansallisten senioreiden tiistaitreffeillä ja SPR.n joulujuhlassa Henrikin kirkossa 29.11.

Kuorokaverit ihmettelevät, että mitä minä täällä kuorossa tänään teen, kun minulla on talousarvio kaupunginvaltuustossa illalla. Ihanan huolehtivaisia. Minulle tulee huono omatunto ja lähden kahvitauolla kotiin miettimään illalla pitämääni budjettipuhetta. Saan kuorosta tukea ja mielipiteitä poliittiseen päätöksentekoon.

klo 16.30  Kokoomuksen valtuustoryhmän ryhmäkokous Kaupungintalolla

Kaksi esittelyä:  Ratapihan elämyskeskus ja pyörätiesuunnitelmat keskustaan. Jälkimmäinen herättää enemmän keskustelua. Mutta Ratapihan elämyskeskus on ajankohtaisempi ja suunnitelmat ovat aivan kesken.  Pyöräilyn parantamiseksi on kaupungissa viime aikoina tehty riittävästi päätöksiä.

klo 18.00 Turun kaupunginvaltuuston kokous

Ensi vuoden talousarvio on käsittelyssä. Kaikki puolueet perussuomalaisia ja vasemmistoliittoa lukuunottamatta ovat hyväksyneet kaupunginjohtaja Minna Arven pohjaesityksen. Valtuustoryhmien puheenjohtajien sopimista lisäysehdotuksista äänestetään, lisäystä tulee 1,7 miljoonaa, joka on vähän verrattuna budjetin loppusummaan 1,5 miljardiin. Investointeihin otamme velkaa vajaa 100 miljoonaa. Tiukka budjetti, mutta hyvä niin. Meillä on kasvuohjelmassa, joka on vielä päättämättä, suuria investointeja tuleville vuosille. Niihin täytyy aikanaan olla varaa.

Turku kehittyy sopivalla vauhdilla, mikä on hyvä asia. Budjettisopu on saatu aikaan puolueitten sovinnollisella yhteistyöllä. Nykyinen yhteistyökulttuuri on todella hyvä asia. Ja kunnia kuuluu yhteistyökykyisille neuvottelijoille, hyvä Lauri ja hyvä Olli ja hyvä vihreiden, sosiaalisdemokraattien, keskustan ja ruotsalaisten  ryhmien puheenjohtajat. Muistan ajan, kun budjettivaltuustossa riideltiin ja äänesteltiin tuntikausia. Valtuustossa istuttiin aamu klo 10.00 lähtien, budjeti esittely alkoi silloin. Valtuusto kesti yömyöhään. Lopputulos oli monesti ennakoimaton.

Vasemistoliitto ja perussuomalaiset muutosesityksillään pitävät huolen, että valtuuston kokous kestää lähes kello 22.00 asti.

Pidän joka vuosi budjetin kommenttipuheenvuoron , niin nytkin. Kerron muun muassa, että Turun vanhusneuvosto kiittää siitä, että sen aloite ikäneuvolasta vihdoin toteutuu. Kokoomuksesta ei tule montaa puheenvuoroa. Haluamme luonnollisesti tukea Minnan ensimmäistä budjettiehdotusta.

Pidin budjettipuheen
Kokoomusryhmä valtuuston budjettikokouksen jälkeen

 


 

Sunnuntai , isänpäivä 11.11.2018

Perinteinen täytekakku, kukka ja lahjat aviomiehelle. Lapset ja lapsenlapset tulevat päivälliselle. Vilskettä ja vilinää, kun 3 4-vuotiasta innostuvat juoksemaan.


 

Lauantai 10.11.2018

Seurakuntavaalien ennakkoäänestys päättyy. Informoin tuttavia Mikaelin seurakunnan järjestämästä ilmaisesta yleisöluistelusta Turkuhallissa, joka on kerran kuukaudessa muun muassa juuri tänään  klo 14.00.  Mikaelin nettisivulta löytyvät ajat. Erityisesti lapsiperheitä kiinnostaa tämä palvelu. Kirjoitukseni Turun Sanomissa julkaistaan.

Sitä ei ole muutettu ollenkaan.

 


 

Perjantai 9.11.2018

Klo 13.30 kahvilla ja keskustelemassa Kansallisen senioritalon senioreiden kanssa.

On hyödyllistä tavata ikäihmisiä palvelutaloissa, koska teemme vanhusneuvostossa ja myös  kaupunginhallituksessa heitä koskevia päätöksiä. Kerroin vanhusneuvoston aikaansaamista uudistuksista, mm. ikäneuvolasta, rollaattorikokeilusta ja muistutin, että liukuesteitä jalkineisiin voi noutaa ilmaiseksi Poijusta. Kaikki eivät tienneet, missä Poiju sijaitsee ja että sieltä saa vastauksia moniin kysymyksiin ja ongelmiin. Lupasin tuoda heille Poijun esitteitä. Kuulin, että seniorirannekkeelle heillä ei ole käyttöä, koska heillä on talossa oma uima-allas. Liikuntaohjausta altaaseen ja ohjelmaa sekä informaatiota  ilta-päiviin he kaipasivat. Lupasin viedä asiaa eteenpäin.

Mikaelin seurakunnan suuntaan lähetettiin  terveisiä, että Mikaelin kuorot voisivat tulla esiintymään palvelutaloon.

Seurakuntapastori käy palvelutalossa kerran kuukaudessa. Seurakunnan tilaisuuksiin on tämän talon senioreiden vaikea osallistua hankalien bussiyhteyksien tähden. Digitaalisten taitojen puuttuminen on tämän joukon ongelma. Vain pari kuuntelijoista käyttivät tietokonetta.

Aktiivisia keskustelijoita.

 


 

Keskiviikko 7.11.2018

Istun edelleen aamupäivän tietokoneeni ääressä työskennellen jätettyäni Vanhusneuvostoseminaarin Helsingissä väliin.

Klo 17.00 Kieltenopettajien syyskokouksessa Börssin kabinetissa kokouksen puheenjohtajana

Mukavaa nähdä hyväntuulisia kieltenopettajia ja entisiä kollegoja. Olin Turun Seudun kieltenopettajien puheenjohtaja vuodet 2008-2012.  Kieltenopettajat tekevät arvokasta ja haasteellista työtä. Työskentelyolosuhteet ovat vaikeutuneet viime aikaisten uudistusten tähden. Työrauhaongelmat ovat lisääntyneet entisten tarkkailukoulujen vähentämisen myötä. Erityisopetusta on vähennetty. Säästöjä saadaan, mutta onko se apua tarvitsevan oppilaan etu?

klo 18.00 Sosiaali- ja terveyslautakunnan kokouksessa

 


 

Tiistai 6.11.2018

Seurakuntavaalien ennakkoäänestys alkaa ja jatkuu lauantaihin  9.11. saakka.

Kiireisesti tehtyä esitettäni jakaa Mikaelin seurakunnan alueelle uutterasti hyvä ja avulias naapurini Liisa ystävänsä kanssa. Esitteiden jakaminen on hyvissä käsissä. Sirkka jakaa esitteitäni keskustassa. Kiitos Liisa ja Sirkka. Seurakuntavaaleissa ei kampanjoida samaan tapaan kuin kunnallisvaaleissa. Tärkeintä on saada seurakuntalaiset äänestämään. Äänestysprosentti on ollut alhainen.

Viime seurakuntavaalit onnistuivat hyvin. Sain toiseksi eniten ääniä Mikaelin seurakunnassa. Vihreiden Heidi Haapala sai eniten.

Istun tietokoneen ääressä koko päivän. Tanskan matkan johdosta on viesteihin vastaamiseen tullut ruuhkaa.

Yleensä käytän yhden päivän viikossa tietokoneen ääressä vastaten viesteihini ja hoitaen yhteydenottoja poliittisiin päätöksiin liittyen. Kirjoitan seurakunta-aiheisen yleisöosastokirjoituksen Turun Sanomiin. Lupaavat laittaa sen lauantain lehteen.

 


Maanantai 5.11.2018
Turun kaupunginhallituksen kokous klo 14.00 -20.00
Aamupäivän tutkiskelin moneen kertaan esiteltyä Turun kaupungin vuoden 2019 talousarviota, joka meni sujuvasti läpi kaupunginhallituksen kokouksessa. Katteluksen Lauri ja Vihreiden ja sosiaalidemokraattien kaupunginhallituksen ryhmänjohtajat ovat yhteistyökykyistä joukkoa. Vasemmistoliitto vastusti ja äänestytti useamman tunnin.

 


Lauantai 3.11.2018

Lapsenlapsia hoitamassa  Helsingissä, virkistävää seuraa 4-vuotiaat kaksoset. Vauhtia riitti.

 

Sunnuntai 28.10.2018

Lapsenlapsen , suvun nuorimman syntymäpäiväjuhlat

Suku on koolla perinteiseen tapaan Veikan täyttäessä 4 vuotta. Runsaasti lahjoja. Erilaisia autoja ja legoja.

Päivänsankari ei innostu kuvassa olemisesta. Synttärikakku on autoaiheinen.

31.10-2.11 Turun kulttuurilautakunnan matka Århusiin.
Tehokas kulttuurimatka Tanskaan, Århusiin tustustumaan kulttuurikohteisiin. Monipuolinen ohjelma, 9 kulttuurikohdetta kahdessa päivässä. Erityisesti musiikkitalot ja erilaiset elämyskeskukset ja museot kiinnostivat.
Maisema Århusista.

 

Malmön musiikkitalon aula, musta seinä on puuta.

 

Lauantai 27.10.2018

 

golfia viimeistä kertaa tänä vuonna

Aurajokirannassa taistelulaivoja tutkailemassa.

 


 

Torstai 25.10.2018

klo 13.00

Järjestöjen vaikuttamisseminaarissa Ortodoksisen  kirkon kokoustiloissa

Kolmannen sektorin sosiaaliset toimijat ja avustajajärjestöt ovat huolissaan rahoituksestaan Soten toteutuessa.

Ovatko ne maakunnan vai kaupungin alla, kumpi rahoittaa, mikä on valtion rooli. Avoimia kysymyksiä ja huolestuneita työntekijöitä. Nämä asiat vaativat selkeän tekstin ja vastuunjaon lakiin, joka tällä hetkellä on menossa perustuslakivaliokuntaan.

klo 18.00 Kirkkovaltuustossa

 


 

Keskiviikko 24.10.2018

klo 17.00

Turun kaupunginhallituksen edustajana kulttuurilautakunnassa. Kolmannen sektorin kulttuuritoimijoiden avustuksista keskusteltiin tai  niiden riittämättömyydestä. Kulttuuritoimen  budjettiin lisätään ylimääräiset 300 000 euroa avustuksiin.

klo 18.00

Sosiaali- ja terveyslautakunnan kokouksessa Turun kaupunginhallituksen edustajana. Sosiaali- ja terveystoimen tulee tehostaa toimintaansa vuoden loppua kohden pysyäkseen tämän vuoden talousarviossa. Hyvällä mallilla ollaan, kerrottiin. Lopuksi käsiteltiin raskaita sosiaalitoimen päätäntävaltaan kuuluvia ongelmia.

 


 

Tiistai 23.10.2018

klo 13.00 Juontajana Kansallisten senioreiden tiistaitreffeillä. Sali oli täynnä innokkaita kuulijoita. Reumatologiaan erikoistunut lääkäri kertoi reuman oireista. Tautiin ei ole keksitty parannuskeinoa, mutta oikealla lääkityksellä sen etenemistä voidaan hidastaa. Tautia ilmenee nuorilla naisilla.

klo 15.00 Ruusukorttelissa Vanhustyön tuki ry:n järjestämillä ikäihmisten asumismessuilla. Vanhusneuvostolla oli oma standi. Messuilla oli paljon ikäihmisiä. Myös vanhusneuvsoton standillä kävi väkeä. Yksin asuvilla ikäihmiset tuntevat turvattomuutta kodissaan ja ovat huolestuneita siitä, miten he saavat apua, jos he esimerkiksi saavat kohtauksen ja kaatuvat kotonaan. Keskustelimme mahdollisuudesta muuttaa palvelutalon asuntoihin, joissa voisi asua itsenäisesti, mutta apu olisi lähellä jos jotain odottamatonta tapahtuisi.

Kuvassa olen vanhusneuvoston entisen puheenjohtajan ja nykyisen  varajäsenen Seppo Leivon kanssa.

klo 18.00  Turun kokoomusnaisten hallituksen kokous Oskarin olohuoneessa, Börsisn kabinetissa.

Suunnittelimme yhdistyksen tulevaa ohjelmaa. Totesimme, että yhdistys voisi tapahtumissaan enemmän  hyödyntää hallituksen jäsenten asiantuntijuutta; olemme edustettuina monessa lautakunnassa: Anu Perho (joukkoliikennelautakunta) Hannele Mustonen(kulttuurilautakunta) Iina Antinluoma, pj , (rakennuslautakunta) minä (kaupunginhallitus, ja -valtuusto sekä sosiaali-ja terveyslautakunta, vanhusneuvosto). Pohdimme, houkutteleeko pelkkä politiikka yleisöä. Lähitulevaisuudessa päätettäviä asioita on monia, aiheiota keskustelulle olisi. Ja halliotuksemme jäsenillä on vaikutusvaltaa lautakunnissaan. Keskustelu olisi ajankohtaista.

 


 

Keskiviikko 17.10.2018

Klo 13.00 Turun vanhusneuvoston kokous

Sosiaali- ja terveystoimen toimi-alajohtaja Riitta Liuksa on esittäytymässä vanhusneuvostossa. Neuvoston jäsenet esittävät runsaasti parannusehdotuksia vanhuspalveluihin. Kotihoidon tilasta  käydään keskustelua. Liuksa kertoi kotiohoidon työntekijöiden rekrytointi-ongelmista,  avoimiin työpaikkoihin ei ole tuliojoita alan alhaisen arvostuksen ,työn raskauden ja matalan palkan johdosta.  Riitta Liuksa pyysi ottamaan yhteyttä, kun kuulemme ongelmista. Yhteistyökykyinen johtaja. Ilmaisimme tyytyväisyytemme siitä, että sosiaali- ja terveystoimen budjettiin oli varattu määräraha ikäneuvolan perustamiseksi. Vanhusneuvoston pitkään ajama ikä’neuvola toteutuu ensi vuonna.

Klo 18.00  Viimeinen seurakuntaneuvoston kokous ennen vaaleja.  Päätetään mm.  myöntää testamenttiovaroista resursseja diakoniatyölle testamentin lahjoittajan toivomuksen mukaan. Seurakuntaneuvoston jäsen Hanna Suomela kefrtoi Namibian matkastaan. Neuvostossa on aina leppoisa, lämmin tunnelma. Seurakuntaneuvoston jäsenet ovat aktiivisia ottamaan kantaa ja keskustelua syntyy.

Seinällä olevissa kuvissa  on Mikaelin edelliset kirkkoherrat.

 


 

Vanhoja tapahtumia:

ke 22.3.

seminaari asumisesta Vanhusneuvoston puheenjohtajana toivotin yleisön tervetulleeksi.

ma 27.3.

klo 14.00 Keskustelutilaisuus Parkimäen palvelutalossa:  tyytyväisiä asukkaita, lämmin ilmapiiri

klo 15.00 Kahvitilaisuus Kansallisessa palvelutalossa Pitkämäessä, lauloimme yhdessä keväisiä lauluja. Penkkejä toivottiin lisää Vakka-Suomentielle. Iloisia senioreita.

ti 28.3.

klo16.00 Kaupunkisuunnittelulautakunnassa esiteltiin Kakskerran osayleiskaavaa. Kakolan näkötorni meni äänestyksessä  läpi, vihreät ja vasemmisto vastustivat.(myöhemmin kaava torpattiin kaupunginhallituksessa.)

Klo 18.00 muotinäytös

Kauniita vaatteita ja runsas yleisö.

ke 29.3. ennakkoäänestys alkaa.

klo 12.00 Vanhusneuvoston järjestämä senioriparlamentti, olin juontajana.

Virkamiehet vastasivat eläkeläisyhdistysten edustajien kysymyksiin.

to 30.3. klo 10.00

Kuninkaan laakson senioritalossa asukkaiden murheita kuuntelemassa. Päätettiin tehdä uudestaan aloite kävelytien tekemisestä Mälikkälän kuntoiluradalle.

illalla: Keskustelutilaisuus Ruusukorttelissa

Mika Mulari kertoi vitamiineista.

Ikäihmisen tulee syödä myös lihaa. B12 vitamiini tärkeä. Vilkas keskustelu siitä mikä on terveellistaä ravintoa ja mitä vitamiineja tulee syödä.

pe 31.3. kampanjointia vaalikadulla

la 1.4. Vaalimökillä vaalikadulla kuva

su 2.4. Kampanjointia Piha- ja puutarhamessuilla

ma 3.4. klo 9.15 Gatoraden hallituksen kokouksessa.

Talousasiat puhuttivat.

klo 10.00 Kannelkuoron lauluharjoituksissa, jaoin kaikille vaaliesitteeni. Jotkut lupasivat äänestää.

klo 14.00-18.00  Turun kaupunginhallituksen kokouksessa

Kakolanmäen päälle rakennetava näköalatorni torpattiin sosdemin, vasemmiston javihreiden toimesta. Funikulaari tullaan kuitenkin rakentamaan mäelle aika nopeasti, ellei siitä valiteta.

Aurajokeen kesäksi tuleva ravintolalautta sai luvan, tarkemmasta paikasta tulee vielä neuvotella.

klo 18.00 Marttojen tilaisuudessa kuuntelemassa esitystä Mannerheimin hultiovuosista. Ostin kyseisen kirjan tutkijalta.

ti 4.4. Ennakkoäänestys päättyy

klo 13.00 Poijussa kuuntelemassa turkulaisten eläkeläisten murheita vanhusneuvoston edustajana

Valitettiin muunmuassa että halua olisi muuttaa keskustaan, mutta kohtuuhintaisia pieniä asuntoja ei ole saatavilla. Poiju on hankalassa paikassa saavuttaa lähiöistä.

klo 14.00 Kansallisten senioreiden tiistaitreffeillä.

Naisten pankki esitteli toimintaansa. Ostin heidän korttejaan.

klo 18.00 Kähärin omakotiyhdistyksen kokouksessa Kähärin koululla. Oltiin huolissaan siitä, että Posti vaatii laittamaan laatikot isoihin rykelmiin ja tämä pitää tapahtua asukkaiden yhteisymmärryksessä yhtenäisesti. Mistä se yhteisymmärrys syntyy? pohdittiin.

ke 5.4. klo 11.00 Kaskenniityn palvelutalossa keskustelemassa asukkaiden kanssa.

Penkkejä toivottiin. Bussipysäkin siirtoa lähemmäksi taloa ja suojatietä.

Lupasin viedä asioita eteenpäin kaupungin kiinteistölaitokselle.  Puheliaita, kantaaottavia  senioreita.

17.00 Keskutelemassa  senioreiden kanssa Iso-Heikin palvelutalossa.

Rollaattori-ongelma. Bussilla ei uskalla matkustaa rollaattoria käyttävät. Pankkiautomaatti oli viety pois lähistöltä.  Täältäkin puuttuivat penkit.

Lämmin ilmapiiri talossa. Vilkasta keskutelua.

Lupasin että rollaattori-asia ratkaistaan, mutta se vie aikaa.

To 6.4. Aamupäivän rauhoitin kirjoituksen kirjoittamiseen Turun Sanomien mielipidesivulle.

Kun lähetin  ja soitin toimittajalle, sain kuulla, että vaalien jälkeen menee julkaiseminen.  Olisi vedonnut kieltenopettajiin, kirjoitukseni. Valitin sitä, että maailma globaalistuu,mutta Suomessa vieraiden kielten osaaminen vähenee. Osataan vain englantia. Asia ei ole kunnallispoliitikkojen ratkaistavissa  muuten kuin että antavat riittävästi resusseja kielipainotetulle opetukselle. Asia ei ole Jalosen , koulutoimenjohtajamme suosikkilistalla.

klo 14.00 Seniorimessuilla Kaskenniityn senioritalossa.

Paljon näytteille asettajia. Ikäihmisten kanssa juttelua.

17.00 Un Womenin Turunmaantoimikunnan hallituksen kokouksessa puheenjohtajana.

Keskuteltiin Helvin luontopolun järjestämisestä 17.5. klo 18.00 Ruissaloon Kuuvannokkaan.

18.00 ProPitkämäki -yhdistyksen järjestämässä vaalitilaisuudessa. Puhuttiin Pukkilan alueen kaavasta ja Manhattanin taakse tulevasta kerrostaloalueesta. Korkeille taloille ei tullut kannastusta Kähärin asukkaiden keskuudessa. Kähärin Puistotietä ei myöskään haluta rakennettavan. Leppoisa, mukava tilaisuus. Vilkasta keskustelua. Kähäristä ja Pitkästä mäestä on kunnallisvaaliehdokkaita kokoomuksesta 4, vihreiltä 2, kristillisidemokraateilta 1, sosiaalidemokraateilta 1( ehkä enemmän), keskustalta 1. Jos meille hyvin käy vaaleissa, Kähäri on hyvin edustettuna valtuustossa.

Tällä hetkellä minä ja Seppo Lehtinen(entinen kähäriläinen) edustamme Kähäriä kaupunginvaltuustossa.Tehtävämme on varmistaa se, eettä Kähäriä ei rakenneta liian täyteen. Asukkaiden mielestä korkeat rakennuskset mieluummin muualle.

Kähäri on nykyisellään kaunis , rauhallinen alue aivan keskustan palvelujen lähellä.

pe 7.4.

Aamulla vaalimökillä, tuttuja tapasin. Sanoivat äänestäneensä minua. Hyvä, hyvä. Kannustivat.

Klo 13.00 Keskustelutilaisuus Käsityöläiskatu 18 senioritalossa. Senioreiden ajankohtaisista asioista keskusteltiin. Rollaattorilla pitää päästä ilmaiseksi matkustamaan bussilla oli viesti talon senioreilta. Aikovat järjestää rollaattorimarssin keskustaan, jos ei asia mene eteenpäin.

Hyvä seniorit, sillä lailla. Ei oikeutta maassa jos itse ei sitä hanki… Runeberg on runoillut.

Näillä senioreilla oli tahto kohdallaan.

Hyviä ehdotuksia tuli senioreiden palvelujen parantamiseksi. Markkinoin Poijua, sieltä löytyy vastaus kaikkiin kysymyksiin. Iloinen ja reipas joukko asuu senioritalossa. Heillä on yhteishenkeä ja huolehtivat toisistaan.Talon piha on rauhallinen ja viihtyisä. Asukkaat itse huolehtivat siitä.

Viimeiset esitteet hain painosta. Huomenna viimeisenä päivänä täytyy olla jaettavaa.

Kävin jakamassa esitteitä laatikoihin Ilpoisissa.

Pyrin siihen että samoihin paikkoihin jaan esitteitä kuin viime vaaleissakin toivomuksella että samat äänestäisivät minua.

Toivottavasti välittyy, että olen valtuutettuna ahkerimmasta päästä. Olen niin monessa luottamustoimessa, että tieto kartuu monelta alalta ja on helppo ottaa kantaa, kun tietää asioista.

Erityisesti pidän kaupunginhallituksen ja kaupunkisuunnittelulautakunnan työstä.

klo 17.00

UN Womenin järjestämässä tilaisuudessa ravintola Koulussa, jossa oikeuslääketieteen tohtori Helena Ranta puhui. Olen UN womenin Turunmaan toimikunnan puheenjohtaja.

Ranta oli lähdössä Afganistaniin keskustelemaan avustamisesta. Lupasi välittää asennetta  siitä, että tyttöjen on saatava käydä koulua kertomalla Suomen naisten ja tyttöjen koulutustilanteesta.

Rannan aihe oli ajankohtainen, Usa:n leikkaukset avustuspolitiikassa. Aborttien teko kielletty.

Kun tulen kotiin, televisiossa kerrotaan, että Tukholmassa on tapahtunut terrori-isku.

WP_20170408_15_36_33_SmartShoot.JPG

la 8.5.

klo 11.00 esitteiden jakamista vaalimökillä,

klo 14.00 pop-up kojulla Kaupungintalolla,

esitteiden jakamista Kähäriin ja keskustaan, Peltolaan, minne vain ehdinkin.

Vaaliryhmäni on hoitanut esitteideni jaon jo ennakkoäänetyksen aikaan. Nyt yritän jakaa paikkoihin, jonne ei ole aikaisemmin viety.

Iltaan asti töitä , juoksemista paikasta toiseen. Tuttavat sanovat, että menen läpi. Kuten kaikki vaaleissa olleet tietävät, kaikki on mahdollista.

Sunnuntai-iltana nähdään, miten käy. Töitä on tehty viimeisen päälle.

Sama drive kokoomuksessa kaikkialla. Iloinen yrittäminen.

Toivotaan, että työ tuottaa tuloksen. Hyvä me!!!

WP_20170407_18_16_29_SmartShoot.JPG

Helena Ranta puhuu USA:n poliittisesta tilanteesta. Trump on ensi töikseen kieltänyt abortit. Ranta on lähdössä Afganistaniin, pyysimme kertomaan Suomen naisten ja tyttöjen koulutustilanteesta. Suomessa saavat käydä koulua ja meillä on tasa-arvo. Helenalla on mahdollisuus vaikuttaa asenteisiin Afganistanin vallanpitäjien kanssa keskustellessaan.

WP_20170330_18_29_43_SmartShoot.JPG

Vaalitilaisuus Ruusukorttelissa. Geriatri Mika Mulari puhumassa vitamiinien merkityksestä hyvinvointiin. Tulee syödä lihaa jotta saamme tärkeää B12-vitamiinia.